În ciuda faptului că este un producător de cafea uitat, Peru nu este nou în dezvoltarea culturii de cafea și nici nu este un jucător la scară mică. De fapt, Peru a fost al 10-lea cel mai mare producător de cafea din lume în 2017, a fost una dintre primele țări din America care a primit plante de cafea și este în general considerat ca un producător de boabe de cafea excepționale. Peru a început să crească cafea destul de devreme pentru regiune - în jurul mijlocului anilor 1700. Sfarsitul anilor 1800 a adus o boală teribilă în Indonezia și țările din jur, decimând industria cafelei din Asia. Drept urmare, cumpărătorii europeni au început să se uite la alți producători din întreaga lume pentru a satisface cererea de cafea Europei și au găsit rapid Peru. Investițiile europene din prima decadă a anilor 1900 au permis industriei cafelei, deja sănătoase din Peru, să se extindă și să înceapă să exporte boabele de cafea la scară largă. Anglia a acceptat, de asemenea, peste 2 milioane de hectare de teren pentru cultivarea cafelei, ca plată pentru un împrumut neplătit și a început ferme asemănătoare cu plantațiile. Cafeaua a reprezentat rapid 60% din exporturile din Peru și a condus la dezvoltarea economiei naționale.Fermele de altitudine joasa din Peru, tind să producă cafea cu o aciditate ușoară, corp mediu și note netede de nuci, flori și fructe blânde.Odată ce ai urcat sus în Anzi, cafeaua începe să prezinte o aciditate strălucitoare, arome florale vibrante și o dulceață bogată. Acestea sunt boabele de cafea pentru care se lupta toti prajitorii. Nu neglijati Peru. Este un jucător important la scara mondială a cafelei - și unul de calitate.
Descriere
Altitudine: 1200-1500m
Varietate: Catimor, Catuai, Bourbon
Procesare: prin spălare (washed)
Mărime bob: 17-19
Aromă, gust: dark chocolate, malț, caramel, nuci, punctaj SCA- 86 pct.
Aciditate: scăzută
Grad prăjire: medie
Greutate: 1000g
Valabilitate: 12 luni de la data prajirii inscrise pe ambalaj