Urban Coffee Nicaragua Maragogype SHG, 1000gr, single origin, proaspat prajita

Descriere

Altitudine: 1500m

Varietate: Typica, hybrid Maragogype

Procesare: prin spălare (washed)

Mărime bob:20-21, bob elefant

Aromă, gust: ciocolata, mango, caramel

Aciditate: usoara, gust dulce

Grad prăjire: medie

Greutate: 1000g sau 500g

Valabilitate: 12 luni de la data prajirii inscrise pe ambalaj

     Cafeaua Nicaragua Maragogype SHG este o cafea specială, cu caracteristici distincte și o poveste interesantă. Iată câteva informații despre această cafea:

  1. Origine: Cafeaua Maragogype SHG (Strictly High Grown) provine din Nicaragua, un important producător de cafea din America Centrală. Regiunile montane din Nicaragua oferă condiții ideale pentru cultivarea cafelei de înaltă calitate.

  2. Soiul Maragogype: Maragogype este un soi de cafea rar, cunoscut pentru boabele sale mari. Aceste boabe sunt aproximativ de două ori mai mari decât boabele de cafea obișnuite. Dimensiunea lor neobișnuită le conferă o apariție distinctivă.

  3. Calitatea Strictly High Grown (SHG): Eticheta SHG indică faptul că cafeaua este cultivată la altitudini mari. În cazul cafelei Maragogype SHG din Nicaragua, boabele sunt cultivate la altitudini de peste 1200 de metri deasupra nivelului mării. Această altitudine superioară contribuie la dezvoltarea unor arome și caracteristici deosebite în boabele de cafea.

  4. Arome și gust: Cafeaua Nicaragua Maragogype SHG oferă o experiență gustativă complexă. Aromele comune asociate cu această cafea includ note de ciocolată neagră, nuci, fructe uscate și caramel. Gustul este adesea descris ca fiind bogat, echilibrat și ușor acidulat.

  5. Procesare și prăjire: Boabele de cafea Maragogype SHG din Nicaragua sunt de obicei procesate prin metode umede, ceea ce înseamnă că pulpa este îndepărtată înainte de uscare. Acest proces contribuie la profilul gustativ curat și clar al cafelei. Prăjirea se face în general la niveluri medii sau medii-prăjite, pentru a păstra aromele naturale ale boabelor.

  6. Disponibilitate și preț: Datorită rarității și cererii limitate, cafeaua Nicaragua Maragogype SHG poate fi mai dificil de găsit și poate avea un preț mai ridicat în comparație cu alte cafele obișnuite.

În concluzie, cafeaua Nicaragua Maragogype SHG este o opțiune specială pentru cei care apreciază cafeaua de calitate superioară. Cu boabele sale mari, arome complexe și procesare atentă, această cafea oferă o experiență gustativă deosebită.

180,00 RON