Urban Coffee Honduras Altura A HG EP, 1000 gr, single origin, proaspat prajita

Descriere

Altitudine: 1200-1350m

Varietate: Bourbon, Caturra, Catuai

Procesare: prin spălare (washed)

Mărime bob: 18

Aromă, gust: dulce, ciocolată

Aciditate: moderată

Grad prăjire: medie

Greutate: 1000g

Valabilitate: 12 luni de la data prajirii inscrise pe ambalaj

Cafeaua Honduras Altura este o varietate de cafea cultivată în Honduras, o țară situată în America Centrală. Termenul "Altura" se referă la înălțimea la care sunt cultivate boabele de cafea și indică faptul că acestea sunt cultivate la altitudini mari.

Honduras este unul dintre cei mai mari producători de cafea din America Centrală și este recunoscut pentru cafeaua de înaltă calitate pe care o produce. Regiunea Montañas de Comayagua din Honduras este cunoscută pentru cultivarea cafelei la altitudini ridicate, oferind condiții ideale pentru dezvoltarea aromei și a caracteristicilor distincte ale cafelei Honduras Altura.

Cafeaua Honduras Altura se remarcă prin aromele sale complexe și echilibrate, cu note de ciocolată neagră, fructe tropicale și nuci. Are un corp mediu și o aciditate luminată, oferind o băutură plăcută și rafinată.

Metodele de procesare a cafelei Honduras Altura pot varia, însă metoda spălării este frecvent utilizată în regiune. Aceasta implică îndepărtarea pulpului de pe boabele de cafea înainte de uscarea lor, ceea ce contribuie la obținerea unui gust curat și clar.

Cafeaua Honduras Altura este apreciată pe plan internațional pentru calitatea sa și este adesea utilizată în amestecuri gourmet și cafele de specialitate. Caracteristicile sale distincte și aroma sa rafinată o fac o alegere populară printre iubitorii de cafea.

Este important de menționat că disponibilitatea și caracteristicile cafelei Honduras Altura pot varia în funcție de producătorul specific și de anul recoltei. Recomandarea este să căutați branduri sau comercianți specializați în cafea de origine pentru a vă asigura autenticitatea și calitatea acestei cafele.

98,00 RON