Urban Coffee Guatemala Huehuetenango SHB,500gr, single origin, proaspat prajita

Descriere

Altitudine: 1524-1830m

Varietate: 50% Bourbon, 50% Caturra

Procesare: prin spălare (fully washed)

Mărime bob: 18

Aromă, gust: fructat, prune,

floral, caramel, nuci

Grad prăjire: de la ușoară la medie

Greutate: 500g

Valabilitate: 12 luni de la data prajirii inscrise pe ambalaj

Cafeaua Guatemala Huehuetenango SHB (Strictly Hard Bean) este o varietate de cafea cultivată în regiunea Huehuetenango din Guatemala, o țară din America Centrală cunoscută pentru cafeaua de înaltă calitate pe care o produce.

Termenul "SHB" (Strictly Hard Bean) se referă la faptul că boabele de cafea au fost cultivate la altitudini ridicate, unde planta de cafea crește mai lent și boabele devin mai dense și mai dure. Aceasta are un impact asupra gustului și calității cafelei, contribuind la aromele bogate și complexe.

Regiunea Huehuetenango din Guatemala este situată în munții din vestul țării, la altitudini de peste 1500 de metri deasupra nivelului mării. Climatul montan și solul vulcanic din această regiune oferă condiții ideale pentru cultivarea cafelei de înaltă calitate. Temperaturile mai reci și fluctuațiile de temperatură de la altitudini mari contribuie la dezvoltarea unor arome și caracteristici specifice în cafeaua Huehuetenango SHB.

Cafeaua Guatemala Huehuetenango SHB se remarcă prin aromele sale complexe și distincte, având note de ciocolată neagră, fructe tropicale, citrice și caramel. Are un corp plin, o aciditate luminată și un gust bogat și echilibrat.

Procesarea cafelei Huehuetenango SHB poate varia, dar metodele de spălare și uscare sunt adesea folosite pentru a obține o calitate superioară. Aceste metode contribuie la curățenia și claritatea gustului cafelei.

Cafeaua Guatemala Huehuetenango SHB este apreciată pe plan internațional și este considerată una dintre cele mai bune cafele din Guatemala. Aromele sale rafinate și calitatea sa superioară o fac o alegere populară printre iubitorii de cafea.

Este important de menționat că disponibilitatea și caracteristicile cafelei Guatemala Huehuetenango SHB pot varia în funcție de producătorul specific și de anul recoltei. Pentru a vă bucura de autenticitatea și calitatea acestei cafele, recomandăm să căutați branduri sau comercianți specializați în cafea de origine.

60,00 RON