Urban Coffee Ethiopia Yrgacheffe, 500 gr,Cafea boabe, Single Origin, proaspat prajita

Descriere

Altitudine: 1700-2200m

Varietate: Heirloom

Procesare: prin spălare (washed)

Mărime bob: 16-17

Aromă, gust: complex, fructat, floral, punctaj SCA- 84 pct.

Aciditate: moderată, dulce

Grad prăjire: medie

Greutate: 500g

Valabilitate: 12 luni de la data prajirii inscrise pe ambalaj

Cafeaua Ethiopia Yrgacheffe este o varietate de cafea specială care provine din regiunea Yrgacheffe din Etiopia. Etiopia este considerată leagănul cafelei și este recunoscută pentru aromele sale unice și distincte.

Regiunea Yrgacheffe din Etiopia este situată în sudul țării și este renumită pentru producția de cafea de înaltă calitate. Aici, cafeaua este cultivată în mare parte în mod tradițional, în mici plantații deținute de agricultori locali.

Cafeaua Ethiopia Yrgacheffe se remarcă prin aromele sale complexe și distincte, având note florale delicate, fructate și citrice. Aceasta are o aciditate luminată și un gust rafinat, cu unele varietăți putând avea și un ușor caracter de ceai.

Metodele de procesare a cafelei Ethiopia Yrgacheffe pot varia, dar procesul de spălare este des întâlnit în această regiune. Procesarea prin spălare implică îndepărtarea pulpului de pe boabele de cafea înainte de uscare, ceea ce contribuie la obținerea unui gust curat și clar.

Cafeaua Ethiopia Yrgacheffe este apreciată pe plan internațional pentru calitatea sa superioară și aromele sale distincte. Este considerată una dintre cele mai bune cafele din Etiopia și este adesea căutată de iubitorii de cafea care apreciază o băutură fină și complexă.

Este important de menționat că disponibilitatea și caracteristicile cafelei Ethiopia Yrgacheffe pot varia în funcție de producătorul specific și de anul recoltei. Pentru a vă bucura de autenticitatea și calitatea acestei cafele, recomandăm să căutați branduri sau comercianți specializați în cafea de origine. 

60,00 RON