Urban Coffee Brasil Yellow Bourbon, 500 gr, cafea boabe, Single Origin, proaspat prajita

Descriere

Altitudine: 1100m

Varietate: Heirloom

Procesare: uscare-naturală

Mărime bob: 17

Aromă, gust: dulce, cacao, fructe coapte

Aciditate: scăzută

Grad prăjire: medie

Greutate: 500g

Valabilitate: 12 luni de la data prajirii inscrise pe ambalaj

Cafeaua Brazil Yellow Bourbon este o varietate de cafea cultivată în Brazilia. Bourbon este un soi de cafea care se caracterizează prin boabele sale mici și rotunde și prin aroma sa dulce și echilibrată.

Cafeaua Yellow Bourbon este denumită astfel datorită culorii galbene a boabelor sale mature. Aceasta este una dintre cele mai apreciate varietăți de cafea din Brazilia și este cultivată în principal în regiunile de nord ale țării, cum ar fi Minas Gerais și São Paulo.

Brazilia este cel mai mare producător și exportator de cafea din lume, iar Yellow Bourbon reprezintă o parte semnificativă din producția sa totală. Solul bogat, clima favorabilă și altitudinea moderată din regiunile de cultivare din Brazilia contribuie la dezvoltarea caracteristicilor specifice ale cafelei Yellow Bourbon.

Această cafea se remarcă prin aroma sa dulce și echilibrată, cu note de ciocolată, nuci și fructe. Are un corp mediu spre plin, o aciditate moderată și un gust consistent. Yellow Bourbon este adesea preferată de cei care apreciază o cafea cu un profil gustativ dulce și bogat.

Procesarea cafelei Yellow Bourbon poate varia, dar metoda de uscare naturală este frecvent utilizată în Brazilia. Aceasta implică uscarea boabelor de cafea la soare, ceea ce contribuie la dezvoltarea aromei și a dulceții specifice.

Este important de menționat că disponibilitatea și caracteristicile cafelei Brazil Yellow Bourbon pot varia în funcție de anotimpul de recoltă și de producătorul specific. În căutarea cafelei Brazil Yellow Bourbon, este recomandat să alegeți branduri sau comercianți specializați în cafea de origine, pentru a vă asigura autenticitatea și calitatea acesteia.

60,00 RON